פעולת קניית קישורים נכנסים לקידום אתר אורגני קיימת מאז שמנועי חיפוש השתמשו בקישורים כגורם דירוג, במיוחד באלגוריתם PageRank של גוגל. גוגל תמיד טענו שהם נגד קנייה ומכירה של קישורים למטרות דירוג והם עשו עבודה טובה יותר בזיהוי קישורים שנקנו.

עם זאת, קניית קישורים היא עדיין נוהג נפוץ. הסיבה לכך היא שרבים אומרים שהם חוו הצלחה באמצעות אסטרטגיה זו וזו אחת הדרכים המהירות להגדיל את סמכות האתר שלהם. אבל כמובן, זה בא עם סיכונים.

קניית קישורים
Link building

אז מה היא בעצם קניית קישורים?

קניית קישורים היא התהליך של תשלום לאתר אחר כדי להכניס קישור לאתר שלך באחד מהדפים שלהם. בדרך כלל, המטרה היא לקנות כמה שיותר קישורים כדי להגביר את הדירוג שלהם בתוצאות החיפוש של גוגל.

קישורי קנייה יכולים להגיע בצורות שונות:

קניית קישורים נחשבת לטכניקת קידום אתרים של כובע שחור או כובע אפור מכיוון שהיא מנוגדת להנחיות מנהלי האתרים של גוגל. על פי ההנחיות, קנייה ומכירה של קישורים אסורה מכיוון שהיא פוגעת בפעולת האלגוריתם של גוגל. קניית קישורים יכולה ליצור הטעיה גם עבור המשתמשים.

מדוע אנשים קונים קישורים?

ישנן שתי סיבות עיקריות לכך שאנשים קונים קישורים עבור קידום אתרים; ראשית זה חוסך זמן רב ושנית, התוצאות מהירות. בניית קישורים קונבנציונאלית לוקחת זמן ומאמץ רב. יש הרבה אסטרטגיות שונות, אך הנפוצות ביותר הן מונעות תוכן.

עליך לבנות תוכן מעולה תחילה באתר שלך כדי להפוך אותו לאמין. לאחר מכן, אתה ממתין שמנהלי אתרים אחרים ישימו לב לתוכן שלך כך שהם יקשרו אליך כמשאב או שתוכל לפנות למנהלי אתרים אחרים. תהליך זה יכול לקחת מאמץ של חודשים ואולי אפילו לא תשיג את מספר הקישורים שאתה מכוון אליו.

עם זאת, עבור מי שקונה קישורים הדברים הרבה יותר קלים. הם מקצים תקציב, יוצרים קשר עם אתרים, שולחים את התשלום שלהם, וזה נעשה! ככל שיש להם תקציב גדול יותר, כך הם יכולים לקנות יותר קישורים. זה גם מציע גמישות רבה מכיוון שמנהלי אתרים מאפשרים לאנשים שקונים מהם קישורים להחליט איזה תוכן לפרסם, היכן ממוקמים הקישורים, טקסט העוגן וכן הלאה.

בהתחלה, במבט ראשון, קניית קישורים היא זכייה קלה אך יש בזה הרבה חסרונות. זה יקר וזה מתייקר אם תרצה לקבל קישורים מאתרים איכותיים יותר.

אבל כסף אינו הדמי היחיד שאתה משלם. כאמור, מדובר בטכניקת SEO של כובע שחור, וטכניקות המנוגדות להנחיות של גוגל אינן מגיעות ללא מחיר.

מה קורה אם גוגל תפסה אותך?

בין אם אתה קונה קישורים כדי להגביר את קידום ה- SEO שלך ובין אם אתה אתר שמוכר קישורים כצורה של מונטיזציה לאתר שלך, קיים סיכון גבוה להיענש על ידי גוגל. זהו החיסרון הגדול ביותר בשימוש באסטרטגיה זו. ברגע שאתה נפגע מפנדל, כמעט בלתי אפשרי להתאושש.

אם גוגל שמה לב שאתה קונה קישורים, הם יוציאו 'פעולה ידנית' שניתן לראות בכרטיסייה 'פעולה ידנית' ב- Google Search Console שכותרתה 'קישורים לא טבעיים לאתר שלך'. ברגע שמוטלים עליכם העונש הזה, דרך הפעולה היחידה שלכם היא להשתמש בכלי הדחייה ולהתנער מכל הקישורים שקניתם וכך כל הכסף שהוצאתם יורד לטמיון. החלק הגרוע יותר הוא, התנערות מקישוריכם אינה מבטיחה שהאתר שלכם יתאושש.

האם יש דרך נכונה ל- קניית קישורים?

כשאתה קורא בין שורות ההגדרה של גוגל לתכניות קישורים לעיל, הוא מדבר במפורש על קישורים שמטרתם לתמרן את האלגוריתם PageRank. משמע, מדובר ב'קישורי dofollow '. קישורי Dofollow מעבירים את PageRank שעשויים לעזור בהגדלת הדירוג של דף אינטרנט. אם אתה קונה קישורים למטרה זו, זה מסוכן.

עם זאת, גוגל אינה מתנגדת לייצור רווחים מאתרים. זה רק עניין של תיוג נכון של קישורים ממומנים ושלוחות. בשנה שעברה, גוגל הכריזה על מאפייני קישורים חדשים ואחת מהן היא התג rel = "sponsored". גוגל ממליצה בחום להשתמש בתג זה לכל הקישורים בתשלום באתר שלך כדי להימנע מעונש. לפני כן, הומלץ להשתמש בתג nofollow כך שקישורים בתשלום לא יועברו לדף דירוג. השימוש באחד מהתגיות האלה בסדר.

האם זה בטוח לקנות קישורים נכנסים?

קניית קישורים נכנסים יכולה להיות בטוחה לחלוטין בקנייה מספק שעוקב אחר שיטות העבודה הטובות ביותר בתעשייה. הדרך בה אנו מפעילים את הרשתות והשירותים שלנו מבטיחה את כמות הפרטיות והבטיחות המרבית האפשרית.

אמנם נכון שקניית קישורים שוברת את התנאים וההגבלות של גוגל ולכן היא כובע שחור, אך קשה מאוד עבור גוגל ומנועי חיפוש אחרים להוכיח שזה מה שקורה – אלא אם כן הספק הוא נאיבי או נואש מספיק כדי להציג באופן חופשי ופומבי רשימות של אתרים שהם מוכרים קישורים (שאנו לא עושים).

זה יכול להיות גם לא בטוח לקנות קישורים באיכות נמוכה (דואר זבל), מספקי PBN שאין להם עסק בעסקי PBN מלכתחילה (בעיות טביעת רגל) ומספקים שמקבלים אתרי לקוח ספאם לקישור אליהם מרשתותיהם. .

אתה יכול להיות בטוח כשאתה קונה קישורים נכנסים בסופו של דבר, אולם לקחנו את זה צעד קדימה בכדי לסייע בהגנה על לקוחותינו על ידי מתן מידע רב ככל האפשר בעת השימוש בכלים שלנו.

מה עוד אוכל לעשות כדי להבטיח קניית קישורים בטוחה?

בכל עמוד מוצר עבור סוגי הקישורים השונים שאנו מוכרים, תמצא מפתח בטיחות בחלק העליון של הדף שנראה כך:

אם אינך בטוח לגבי מוצר או שאין לך ניסיון רב בו, דאג לקרוא את החלק הזה מכיוון שהוא יספק לך מידע רב ערך כיצד להשתמש במוצר, דירוג ה"כובע "(כובע שחור, כובע לבן, או כובע אפור) וכל מה שאתה צריך לעשות לפני שתשתמש בו כדי להישאר בטוח.

כשאתם בתהליך של קניית קישורים נכנסים, עליכם להיות בטוחים לשמור על פרופיל קישורים מגוון וכן לנסות לחקות את מהירות הקישור הטבעית. אם אינך מכיר מושגים אלה, הקפד לקרוא את המאמרים שלנו בנושא מגוון קישורים ובניית פרופילי קישורים בריאים.

אם אי פעם תזדקק לעזרה נוספת או להבהרה, אל תהסס לפנות אלינו בכל עת.

האם בכלל כדאי לקנות קישורים נכנסים?

זה יהיה לשון המעטה לומר שהרבה השתנו לגבי קניית קישורים נכנסים. גוגל הרבה יותר טובה להבין אילו קישורים רלוונטיים ואילו לא. לקנות כל קישור וקישור זה כבר לא אסטרטגיה יעילה.

נוסף על כך, תוכלו לשמוע הרבה אנשים אומרים לכם לא לקנות קישורים נכנסים בכלל כי זה כובע שחור ושגוגל תעניש את האתר שלכם אם הם יבינו ששילמתם עבור קישורים.

אבל הנה העניין:

לא משנה איך תעשה את זה, אתה עדיין קונה קישורים.

אך האם זה נכון? האם יש דרך לקנות קישורים נכנסים בצורה בטוחה שלא תקבל את העונש של האתר שלך?

ראשית, נניח הגדרה:

מהי קניית קישורים?
קניית קישור אחורי מתייחסת לכל עת שתשלם לאתר אחר כדי להוסיף קישור מכל סוג חזרה לשלך.

מדוע כדאי לכם לשקול קניית קישורים?
מלבד העובדה שכל הילדים המגניבים עושים את זה:

קניית קישורים יותר מאי פעם, כל גווני הכובע, בכל גדלי החברות, ככל שהמחירים עולים, חברות נוספות דואגות להכניס אותה לבית. גוגל השתפרה עם השנים בהרבה להבין אילו קישורים נקנו.

במקרה הטוב, הם פשוט יתעלמו מערך ה- SEO שהקישור יכול היה לעבור לאתר שלך. אם (וזה גדול אם) גוגל קובעת שהקישור שלך בתשלום הוא. ובמקרה הרע, הם עלולים להעניש את האתר שלך – במיוחד אם הם מגלים שאתה עושה את זה הרבה.

אבל זה מציב את בעלי אתרים וסוכנויות קידום אתרים במקום קשה, מכיוון שקישורים נכנסים הם עדיין גורם דירוג חשוב מאוד. גם קידום אתרים מאוד תחרותי. עסקים נוספים משקיעים באופטימיזציה של אתר האינטרנט שלהם ובשיפור הדירוג במנועי החיפוש.

האמת היא שקישור קישורים הוא עדיין נוהג מקובל, ויש סיבות טובות שכדאי לשקול זאת:

הגעה קלה יותר: להגיע לאתרים לבקש קישור לוקח הרבה זמן ויכול לעלות כסף אם אתה משתמש בכלי בתשלום כדי לעזור בניהולו. מציאת אתרים שמקבלים קישורים בתשלום יכולה להפוך את התהליך למהיר הרבה יותר.
תוצאות מהירות יותר: הוצאת פוסט או קישור לאתרים כאלה בדרך כלל עוברים הרבה יותר מהר. זה מקבל תוצאות מהירות יותר לשיפור הדירוג שלך ב- Google.
תחרות: כמו שאמרנו, זה עדיין נוהג מקובל לשלם עבור קישורים וזה נכון במיוחד בחלק מהענפים. אתה יכול לנסות להימנע מכך, אך סביר להניח שיעכב אותך אם המתחרים שלך יעשו זאת.

הדבר החשוב הוא רלוונטיות קישורים – כלומר לקנות קישורים נכנסים איכותיים שרלוונטיים ביותר לאתר שלך.

הרלוונטיות והאיכות הם אלו שדואגים לגוגל הכי הרבה, אלה הקישורים האיכותיים, הלא רלוונטיים והספאמיים שהם לא אוהבים. לכן קניית קישורים עדיין יכולה להיות יעילה.

מדוע שלא כדאי לך לשקול לקנות קישורים נכנסים לאתר SEO?

עם זאת, זה לא אומר שלקישורים בתשלום אין סיכון כלשהו. אם אתה לא עושה את זה נכון, אתה עדיין יכול לחפור לעצמך חור שלוקח יותר זמן, כסף ומאמץ לצאת שוב. עבור אנשים מסוימים, הסיכון הזה מספיק שהם לא רוצים להתעסק בזה.

להלן הסיבות לא לקנות קישורים נכנסים לקידום אתרים אם גוגל מגלה לך:

בזבוז כסף: אתה יכול לעבור את הבעיה לשלם על קישור ולפרסם אותו, רק כדי שגוגל תשים לב אליו. הוצאתם את הכסף ולא קיבלתם שום הטבה.
פרופיל קישורים פגום: אתרים מסוימים שמקבלים קישורים בתשלום יכולים להיענש על ידי גוגל. אם יש לך קישור אחד או יותר מהם זה עלול לפגוע בכל פרופיל הקישורים האחוריים שלך ולפגוע בדירוג שלך.
עונש ידני: אם גוגל חושבת שאתם מתרגלים קמפיין של קניית קישורים, הם עשויים להחליט להחיל עונש ידני על האתר שלכם. זה יכול להיות הרסני לכל אתר ולוקח יותר זמן ועבודה להתאושש ממנו.
גוגל לא מטומטמים. הם משחקים את משחק החתול והעכבר עם אנשים שמנסים לשחק את המערכת כבר יותר משני עשורים.